czyli radosna twórczość w kuchni...
Kolejna propozycja ekspresowej przekąski imprezowej, dobra na ciepło i na zimno. Do tego bardzo smaczna i fajnie się prezentująca. Prosty przepis na świetne bruschetty z ciasta francuskiego z pomidorkami, mozarellą i bazylią. Dla chętnych może być również szynka parmeńska, ale nie jest koniczna :-)
SKŁADNIKI:
1 ciasto francuskie
14 pomidorków koktajlowych
14 kuleczek mozarelli
1 jajko do posmarowania
listki bazylii do ozdoby
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto pokroić na 28 kawałków. Przełożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy kawałek posmarować rozbełtanym jajkiem i ułożyć po połówce pomidora i mozarelli.
Piec 12-15 minut w 200 stopniach.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.