GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

21 marca 2023

Moja propozycja na pyszne i szybkie śniadanie, kolację lub przekąskę imprezową. Coś dla miłośników szpinaku, czyli bruschetta ze szpinakiem. No jak to mówią... miód w gębie :-) Jestem ciekawa, czy będzie Wam smakować :-) Wykonanie jest banalne, dosłownie kilka składników, kilkanaście minut i gotowe.

 

SKŁADNIKI:

1 długa bagietka

300 g świeżego szpinaku

2-3 ząbki czosnku

ok. 100 g sera feta

sól i pieprz do smaku

parmezan lub grana padano

Dodatkowo:

ok. 100 ml oliwy

2 ząbki czosnku

sól i pieprz do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

Oliwę mieszamy z przeciśniętym czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem.

Bagietkę kroimy na grubsze kromki, każdą smarujemy przygotowaną oliwą i wkładamy na kilka minut do piekarnika na 220-230 stopni do zrumienienia.

W tym czasie na patelni rozgrzać odrobinę oleju, wrzucić liście szpinaku i czekać aż zmniejszą objętość. Następnie dodać kawałki fety, przeciśnięty czosnek, sól i pieprz do smaku. Chwilę smażyć i odstawić.

Nakładać farsz na zrumienione bagietki, górę posypać tartym parmezanem lub grana padano.

Bruschetty są rewelacyjne, polecam :-)

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)

Bruschetta ze szpinakiem

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie