GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

28 maja 2019

Witam się z Wami moimi pierwszymi burgerami rybnymi z dorsza. Przez skromność nie powiem, że wyszły pyszne :-) a i jeszcze zapomniałam dodać, że bułeczki też piekłam, więc był to prawdziwy domowy fishburger. Fastfood może być zdrowy, jeśli zrobicie go domowym sposobem ;-)

 

SKŁADNIKI (na 6 sztuk):

500 g świeżego dorsza (lub innej ryby)

sok z połowy cytryny

sok z połowy limonki

1 szalotka

2 ząbki czosnku

1 jajko

2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia burgerów

do smaku: sól, pieprz, sos sojowy, siekany koperek i pietruszka

olej do smażenia

 

PRZYGOTOWANIE:

Rybę razem z szalotką zmielić w maszynce na grubych oczkach, przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, sokiem z cytryny i limonki, posiekaną natką pietruszki i koperku, przeciśniętym czosnkiem, dodać jajko i bułkę tartą. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na złoty kolor.

Bułki według mojego przepisu z ciasta na pizzę (przepis znajdziesz TUTAJ), tylko zróbcie więcej.

 

SMACZNEGO!!!

 

Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowało :-)

Burgery rybne z dorsza

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie