© 2019-2021 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

przepisy kulinarne - blog kulinarny - gotowanie - jedzenie - dieta - obiad - deser -dania fit

Ciasto ze śliwkami i kruszonką

Przepis na zupę krem z pieczarek

SKŁADNIKI:

100 g miękkiego masła

100 g cukru

pół opakowania cukru z wanilią

200 g mąki pszennej

2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

4 łyżki mleka

2 jajka

500 g śliwek pokrojonych na pół

 

PRZYGOTOWANIE:

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i zostawić. Zmiksować masło z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać po jednym jajku i wsypywać mąkę. Na koniec dodać mleko i zmiksować. Formę o średnicy 28-32 cm wysmarować masłem.

Kruszonka:

100 g masła

80 g cukru brązowego

100 g mąki krupczatki

pół opakowania cukru z wanilią

cynamon

Wszystkie składniki zagnieść na jednolitą masę i kruszonkę włożyć do lodówki. Na formę wyłożyć ciasto, poukładać śliwki i posypać kruszonką. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 40-50 minut do zrumienienia.

 
SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)
02 grudnia 2019

GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...