czyli radosna twórczość w kuchni...
Dzisiaj proponuję czekoladowe brownie wykonane przez moją córkę :-) naprawdę pyszne, szczególnie z budyniem :-)
SKŁADNIKI:
3 tabliczki gorzkiej czekolady (300 g)
135 g mąki
3 jajka
250 g cukru
200 g masła
szczypta soli
Budyń:
1 budyń waniliowy
500 ml mleka
2 łyżki cukru
PRZYGOTOWANIE:
Masło rozpuścić w rondelku i dodać 2 tabliczki czekolady w kostkach. Zmiksować jajka z cukrem, dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem i wszystko wymieszać. Następnie dodać mąkę i szczyptę soli. Ciasto wlać do formy, na górę ciasta potrzeć 100 g czekolady i włożyć do piekarnika na ok. 40 minut (180 stopni góra-dół lub 160 stopni termoobieg).
Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wystudzić.
Po upieczeniu i wystygnięciu ciasto kroimy na kawałki i dekorujemy budyniem.
SMACZNEGO!!!
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowało :-)
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.