czyli radosna twórczość w kuchni...
Domowe wrapy z tortilli do świetna alternatywa dla tradycyjnych kanapek na śniadanie lub kolację. Idealnie sprawdzą się również jako przekąska na drugie śniadanie w pracy. Są proste i szybkie w przygotowaniu. Dodatki mogą być dowolne, nada się to co akurat znajdziecie w lodówce. Poniżej moja propozycja wrapów.
SKŁADNIKI:
6 placków tortilli
6 jajek
200 g mixu sałat lub dowolnej sałaty
2-3 pomidory
100 g dobrej jakości wędliny (u mnie polędwica z indyka)
100 g mozarelli (1 kulka)
100 g żółtego sera (zetrzeć na grubej tarce)
PRZYGOTOWANIE:
Pomidory i mozarellę pokroić na plastry. Po kolei na małej patelni usmażyć jajka sadzone, każde osobno, pod koniec smażenia obrócić na patelni na chwilę żółtkiem do dołu. Rozgrzać grill elektryczny lub patelnię grillową bez tłuszczu.
Na każdy placek tortilli nałożyć trochę sałat, kilka plastrów pomidorów, mozarelli i wędliny. Na to ułożyć jajko sadzone i posypać tartym serem. Tortille zwinąć w rulon zawijając boki do środka i przełożyć na rozgrzany grill lub patelnię grillową. Piec do zrumienienia. Podawać na ciepło lub na zimno.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.