GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

05 marca 2019

Propozycja szybkiego deseru do popołudniowej kawki lub niezapowiedzianych gości :-) Francuskie ślimaczki z cynamonem, proste, szybkie i tanie.

 

SKŁADNIKI:

1 opakowanie ciasta francuskiego

1 opakowanie cynamonu

1 jajko

 

PRZYGOTOWANIE:

Ciasto rozwijamy, smarujemy rozbełtanym jajkiem, posypujemy dokładnie cynamonem i  zwijamy w roladę wzdłuż dłuższej części. Następnie roladę kroimy na około 1 cm kawałki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kawałek smarujemy u góry rozbełtanym jajkiem i wkładamy do piekarnika na 15-20 minut na 200 stopni, do zrumienienia. 

 

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowało :-)

 

Róże karnawałowe

Francuskie ślimaczki z cynamonem

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie