czyli radosna twórczość w kuchni...
Propozycja szybkiego deseru do popołudniowej kawki lub niezapowiedzianych gości :-) Francuskie ślimaczki z cynamonem, proste, szybkie i tanie.
SKŁADNIKI:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 opakowanie cynamonu
1 jajko
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto rozwijamy, smarujemy rozbełtanym jajkiem, posypujemy dokładnie cynamonem i zwijamy w roladę wzdłuż dłuższej części. Następnie roladę kroimy na około 1 cm kawałki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kawałek smarujemy u góry rozbełtanym jajkiem i wkładamy do piekarnika na 15-20 minut na 200 stopni, do zrumienienia.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.