GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

15 stycznia 2020

SKŁADNIKI:

3 jajka

odrobina mleka

sól i pieprz do smaku

masło klarowane do smażenia

ulubione dodatki:

cebulka szalotka

papryki kolorowe

twaróg wędzony

kilka plastrów szynki

pomidorki koktajlowe

 

PRZYGOTOWANIE:

Jajka wbić do miseczki, wlać odrobinę mleka, doprawić solą i pieprzem, i energicznie wymieszać trzepaczką.

Na patelni (średnicy 20 cm) podsmażyć pokrojoną cebulkę, paprykę i szynkę. Na patelnię wlać jajka i delikatnie wymieszać. Chwilę podsmażyć, następnie posypać pokrojonym na kawałki twarogiem wędzonym i połówkami pomidorków. Patelnię przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu do ścięcia. Fritatta pięknie urośnie, ale po przełożeniu na talerz lekko opadnie.

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)

Fritatta z dodatkami

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie