© 2019-2021 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

przepisy kulinarne - blog kulinarny - gotowanie - jedzenie - dieta - obiad - deser -dania fit

Fritatta z dodatkami

Gotowanie Po Mojemu - przepis na pyszną i zdrową pastę z wędzonego pstrąga z kaparami

SKŁADNIKI:

3 jajka

odrobina mleka

sól i pieprz do smaku

masło klarowane do smażenia

ulubione dodatki:

cebulka szalotka

papryki kolorowe

twaróg wędzony

kilka plastrów szynki

pomidorki koktajlowe

 

PRZYGOTOWANIE:

Jajka wbić do miseczki, wlać odrobinę mleka, doprawić solą i pieprzem, i energicznie wymieszać trzepaczką.

Na patelni (średnicy 20 cm) podsmażyć pokrojoną cebulkę, paprykę i szynkę. Na patelnię wlać jajka i delikatnie wymieszać. Chwilę podsmażyć, następnie posypać pokrojonym na kawałki twarogiem wędzonym i połówkami pomidorków. Patelnię przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu do ścięcia. Fritatta pięknie urośnie, ale po przełożeniu na talerz lekko opadnie.

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)
15 stycznia 2020

GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...