czyli radosna twórczość w kuchni...
SKŁADNIKI:
3 jajka
odrobina mleka
sól i pieprz do smaku
masło klarowane do smażenia
ulubione dodatki:
cebulka szalotka
papryki kolorowe
twaróg wędzony
kilka plastrów szynki
pomidorki koktajlowe
PRZYGOTOWANIE:
Jajka wbić do miseczki, wlać odrobinę mleka, doprawić solą i pieprzem, i energicznie wymieszać trzepaczką.
Na patelni (średnicy 20 cm) podsmażyć pokrojoną cebulkę, paprykę i szynkę. Na patelnię wlać jajka i delikatnie wymieszać. Chwilę podsmażyć, następnie posypać pokrojonym na kawałki twarogiem wędzonym i połówkami pomidorków. Patelnię przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu do ścięcia. Fritatta pięknie urośnie, ale po przełożeniu na talerz lekko opadnie.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.