czyli radosna twórczość w kuchni...
Kolacja wymyślona przez mojego syna, no to wiadomo... ciasto francuskie w roli głównej :-) wjeżdżają zatem szybkie hot dogi z parówkami, bardzo proste, więc łapcie przepis:
SKŁADNIKI:
6 parówek
1 op. ciasta francuskiego
1 jajko do posmarowania
ziarenka czarnuszki i sezamu
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto francuskie pokroić wzdłuż krótszego boku na paski szerokości ok. 1,5 cm. Każdą parówkę owinąć paskami, boki skleić. Przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać ziarenkami. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni góra-dół ok. 10-15 minut do zrumienienia.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.