czyli radosna twórczość w kuchni...
Lubię te świąteczne śniadania, bo bez pośpiechu można coś przygotować, chociaż to akurat wymyślone było na poczekaniu... po odkryciu, że pieczywo się skończyło :-) całe szczęście tortilla w domu była i tak powstało to pyszne śniadanko. Polecam, bo jajecznica w takim wydaniu smakuje doskonale.
SKŁADNIKI:
2 placki tortilli
3 jajka
1 mała cebula
1 mała słodka papryczka
masło lub olej do smażenia
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę drobno pokroić, papryczkę pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę i papryczkę i chwilę smażyć. Jajka rozbić w kubku i mocno wymieszać widelcem. Wlać jajka na patelnię, mieszać i smażyć do uzyskania pożądanej konsystencji jajecznicy.
Gotową jajecznicę rozłożyć na plackach tortilli, złożyć je na pół, docisnąć i podpiec z obu stron na suchej patelni do zrumienienia.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.