© 2019-2020 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

przepisy kulinarne - blog kulinarny - gotowanie - jedzenie - dieta - obiad - deser -dania fit

Jajka faszerowane

Przepis na zupę krem z pieczarek

Proponuję Wam dwa rodzaje jajek faszerowanych. Super propozycja na przyjęcia rodzinne. Oba przepisy na 4 jajka, czyli 8 połówek.

SKŁADNIKI (farsz nr 1):

4 ugotowane na twardo jajka

pół awokado

50 g wędzonego łososia

1 łyżka serka twarogowego ziołowego

prażony słonecznik

PRZYGOTOWANIE:

Kawałki awokado i łososia, żółtka i twarożek zblendować. Następnie dodać słonecznik i pomieszać. Udekorować jajka.

 

SKŁADNIKI (farsz nr 2):

4 ugotowane na twardo jajka

70 g tuńczyka w sosie własnym (pół małej puszki)

siekany koperek

2 łyżki tartego żółtego sera

1 łyżka majonezu

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki wymieszać i udekorować jajka.

 

SMACZNEGO!!!

 

Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowało :-)

 

26 kwietnia 2019

GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...