czyli radosna twórczość w kuchni...
Proponuję Wam dwa rodzaje jajek faszerowanych. Super propozycja na przyjęcia rodzinne. Oba przepisy na 4 jajka, czyli 8 połówek.
SKŁADNIKI (farsz nr 1):
4 ugotowane na twardo jajka
pół awokado
50 g wędzonego łososia
1 łyżka serka twarogowego ziołowego
prażony słonecznik
PRZYGOTOWANIE:
Kawałki awokado i łososia, żółtka i twarożek zblendować. Następnie dodać słonecznik i pomieszać. Udekorować jajka.
SKŁADNIKI (farsz nr 2):
4 ugotowane na twardo jajka
70 g tuńczyka w sosie własnym (pół małej puszki)
siekany koperek
2 łyżki tartego żółtego sera
1 łyżka majonezu
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki wymieszać i udekorować jajka.
SMACZNEGO!!!
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowało :-)
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.