czyli radosna twórczość w kuchni...
Szybka propozycja na świąteczne wielkanocne śniadanie. Jajka faszerowane zawsze mają powodzenie, a jeśli jeszcze są ekspresowe w przygotowaniu, to tym większa ich zaleta. Polecam, bo są przepyszne z minimalną ilością składników.
SKŁADNIKI:
3 jajka ugotowane na twardo
4 rzodkiewki
trochę siekanego szczypiorki
1 łyżka majonezu
pieprz i sól do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Z jajek wydrążyć żółtka i przełożyć do miseczki. Dodać drobno pokrojone rzodkiewki, szczypiorek. Żółtka rozgnieść widelcem i całość dokładnie wymieszać, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem i ponownie wymieszać.
Nakładać po łyżce farszu na białka jajek. Górę można przyozdobić kiełkami, szczypiorkiem lub rzodkiewką.
Film z przepisem znajdziesz w zakładce FILMY oraz na moim kanale YouTube
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.