czyli radosna twórczość w kuchni...
Świetna propozycja na przystawkę i nie tylko...
Proponuję kanapeczki z pumpernikla z pastą z awokado i wędzonym łososiem. Szybkie, proste, pyszne i zdrowe, a do tego efektownie wyglądające :-)
SKŁADNIKI:
1 dojrzałe awokado
1 serek twarożek śmietankowy
1 op. pumpernikla
sok z połowy limonki
sól i pieprz do smaku
100 g łososia wędzonego w plastrach
kilka gałązek świeżego koperku
Awokado obrać, usunąć pestkę, pokroić na kawałki i przełożyć do miseczki. Dodać serek twarożkowy, sok z limonki i zmiksować blenderem lub mocno ugnieść widelcem. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Każdą kromkę chleba pokroić na 6 kawałków, posmarować pastą z awokado, ułożyć po kawałku łososia i przyozdobić koperkiem.
SMACZNEGO!!!
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.