czyli radosna twórczość w kuchni...
Kanapeczek z pumpernikla z pastą z tuńczyka... szybko i smacznie. Doskonała przekąska na imprezę, wszyscy je uwielbiają, szybko znika ze stołu :-)
SKŁADNIKI:
2 op. pumpernikla
1 puszka tuńczyka w oleju
1 łyżka twarożku ze szczypiorkiem i cebulą
2 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżka majonezu
ok. 70 g żółtego sera
trochę siekanego koperku do smaku
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Każdą kromkę chlebka pokroić na 6 kawałków. Tuńczyka odsączyć z oleju. W misce rozdrobnić rybę widelcem, dodać twarożek, jogurt i majonez. Ser zetrzeć na drobnej tarce i dodać do reszty składników. Wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec dodać koperek, doprawić solą i pieprzem. Pastę wyłożyć na kanapki i gotowe.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.