GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

20 stycznia 2021

Kanapeczek z pumpernikla z pastą z tuńczyka... szybko i smacznie. Doskonała przekąska na imprezę, wszyscy je uwielbiają, szybko znika ze stołu :-)

 

SKŁADNIKI:

2 op. pumpernikla

1 puszka tuńczyka w oleju

1 łyżka twarożku ze szczypiorkiem i cebulą

2 łyżki jogurtu greckiego

1 łyżka majonezu

ok. 70 g żółtego sera

trochę siekanego koperku do smaku

sól i pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

Każdą kromkę chlebka pokroić na 6 kawałków. Tuńczyka odsączyć z oleju. W misce rozdrobnić rybę widelcem, dodać twarożek, jogurt i majonez. Ser zetrzeć na drobnej tarce i dodać do reszty składników. Wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec dodać koperek, doprawić solą i pieprzem. Pastę wyłożyć na kanapki i gotowe.

 

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)

Kanapeczki z pumpernikla z pastą z tuńczyka

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie