czyli radosna twórczość w kuchni...
Próbuję właśnie ogarnąć moje zaległości blogowe :-) Proponuję na kolację kaszotto z z kaszy pęczak z dodatkiem wędzonego boczku, żurawiny i suszonych pomidorów. Całość polana sosem czosnkowym. Taka na szybko wymyślona kolacja, a zazwyczaj takie wariacje są najlepsze :-) Spróbujcie sami i pokombinujcie z dodatkami, a Wasze kaszotto będzie wyglądało i smakowało zupełnie inaczej. Nie ma większej przyjemności niż zabawa z gotowaniem :-)
SKŁADNIKI: (dla 2 osób)
1 torebka kaszy pęczak
5 dag wędzonego boczku
garść żurawiny
6-8 szt. suszonych pomidorów
garść prażonych ziaren słonecznika
PRZYGOTOWANIE:
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. W tym czasie boczek kroimy w cienkie paseczki i smażymy na patelni. Następnie na patelni ląduje żurawina i pokrojone pomidory suszone. Wszystko chwilę mieszamy. Na koniec na patelnię wsypujemy ugotowaną kaszę, mieszamy, przekładamy na talerze i posypujemy prażonym słonecznikiem.
Kaszotto świetnie smakuje polane sosem czosnkowym (przepis znajdziecie na moim blogu) albo jogurtem.
SMACZNEGO!!!
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowało :-)
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.