GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

07 lutego 2019

Próbuję właśnie ogarnąć moje zaległości blogowe :-) Proponuję na kolację kaszotto z z kaszy pęczak z dodatkiem wędzonego boczku, żurawiny i suszonych pomidorów. Całość polana sosem czosnkowym. Taka na szybko wymyślona kolacja, a zazwyczaj takie wariacje są najlepsze :-) Spróbujcie sami i pokombinujcie z dodatkami, a Wasze kaszotto będzie wyglądało i smakowało zupełnie inaczej. Nie ma większej przyjemności niż zabawa z gotowaniem :-)

 

SKŁADNIKI: (dla 2 osób)

1 torebka kaszy pęczak 

5 dag wędzonego boczku

garść żurawiny

6-8 szt. suszonych pomidorów

garść prażonych ziaren słonecznika

 

PRZYGOTOWANIE:

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. W tym czasie boczek kroimy w cienkie paseczki i smażymy na patelni. Następnie na patelni ląduje żurawina i pokrojone pomidory suszone. Wszystko chwilę mieszamy. Na koniec na patelnię wsypujemy ugotowaną kaszę, mieszamy, przekładamy na talerze i posypujemy prażonym słonecznikiem.

Kaszotto świetnie smakuje polane sosem czosnkowym (przepis znajdziecie na moim blogu) albo jogurtem. 

 

SMACZNEGO!!!

 

Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowało :-)

 

Gotowanie Po Mojemu - przepis na pyszne kaszotto z boczkiem, żurawiną i suszonymi pomidorami z dodatkiem sosu czosnkowego

Kaszotto z boczkiem, żurawiną i suszonymi pomidorami

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie