GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

23 marca 2021

Pyszny i szybki obiadek. Takie lubię najbardziej, bo nie zawsze ma się czas na stanie w kuchni :-) przygotowanie zajęło mi niecałe pół godziny. Kupiłam gotowy mix kasz gryczanej i pęczak z zieloną soczewicą i czarnuszką, do tego sos pieczarkowy i orzechy włoskie... czegóż chcieć więcej. Może to nie wygląda na zdjęciu, bo takie dania z reguły są mało fotogeniczne, ale gwarantuję, że smakowało ta rewelacyjnie. Poniżej przepis na 3-4 porcje:

 

SKŁADNIKI:

2 torebki (200g) mixu kasz lub dowolna ulubiona kasza

400 g pieczarek

ok. 100 g orzechów włoskich łuskanych

200 ml jogurtu naturalnego gęstego

pół pęczka koperku

1 łyżka sera pleśniowego

3-4 ząbki czosnku

sól i pieprz do smaku

olej lub masło klarowane do smażenia

 

PRZYGOTOWANIE:

Kasze ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pieczarki pokroić na cienkie plastry. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Wrzucić pieczarki i chwilę smażyć. Następnie dodać orzechy, ser pleśniowy i przeciśnięty czosnek. Dalej smażyć. Na koniec powoli łyżkami dodawać jogurt i mieszać. Doprawić solą i pieprzem. Wsypać kaszę i całość dokładnie wymieszać. Przełożyć na talerz i posypać siekanym koperkiem.

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)

Kaszotto z pieczarkami i orzechami

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie