Prawdziwa gratka dla miłośników owoców morza... krewetki na maśle z czosnkiem, chili i pietruszką to proste i odlotowo pyszne danie. W dodatku bardzo szybko się je przygotowuje. Dlatego jeśli jeszcze zastanawiacie się nad wykwintną kolacją
Pizza dobra na wszystko! Jeśli jednak znudzi Wam się w tradycyjnej formie, to zróbcie coś takiego... pizza odrywana z dowolnymi dodatkami i mnóstwem sera, pychota :-) U mnie zrobiła wrażenie. Zapiszcie więc przepis i spróbujcie.
Są tu fani paprykarza? Ja jestem wielką fanką od dzieciństwa :-) zatem przyszedł w końcu czas, żeby spróbować swoich sił i samemu przygotować paprykarz... i przyznam się, że cały słoik zjadłam w jeden dzień :-)
Bardzo proste i szybkie śniadanie. Pasty zawsze się sprawdzają. Są świetnym sposobem na przewietrzenie lodówki. Zatem proponuję pastę jajeczną z rzodkiewką, papryką czerwoną, szczypiorkiem i cebulką. Całość zajęła mi 15 minut, więc same plusy :-)
Kąski z kurczaka sprawdzą się na obiad, jako dodatek do frytek, ryżu lub ziemniaków, jak i do kebaba. Są pyszne i aromatyczne. Przygotowałam kąski z polędwiczek z kurczaka w marynacie jogurtowej, całości dopełniła prosta sałatka
Łupacz... do niedawna nie wiedziałam o istnieniu takiej ryby, kupiłam przez przypadek, biorąc pod uwagę pozytywne opinie w internecie i się nie zawiodłam :-) Rybka jest pyszna, dla mnie lepsza od dorsza, chociaż to jego
Polecam szybką pastę z makreli na chrupkim pieczywie, tym razem wersja z jajkiem (TUTAJ znajdziesz przepisz na pastę z twarożkiem). Pastę przygotujesz z kilku składników i śniadanie gotowe:-)
SKŁADNIKI:
1 makrela wędzona
5-6 sztuk mini
Paluchy z ciasta francuskiego, cóż można o nich powiedzieć, tylko tyle, że... po pierwsze są pyszne, a po drugie moja rodzinka je uwielbia, a na imprezach rozchodzą się w mig. Szybka i doskonała przekąska. Wyobraź
Kiedy brakuje pomysłów na szybką kolację, to u mnie zawsze sprawdza się ciasto francuskie. Tym razem w formie zapiekanek z różnymi dodatkami, dla każdego coś dobrego. Proste i pyszne, kilka składników, 15 minut i kolacja
Francuska przekąska vol-au-vent podana na zimno z dwoma rodzajami nadzienia: pastą z tuńczyka oraz twarożkiem z jabłuszkami kaparowymi i łososiem. Trochę zabawy z tym jest, ale efekt murowany. Przekąski pięknie prezentują się na stole i