GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

07 grudnia 2021

Propozycja na szybki obiad... kotlety rybne z pstrąga łososiowego (mogą być też z łososia lub innych ryb). Przygotowanie nie wymaga maszynki do mielenia, chociaż jak chcesz sobie ułatwić pracę, to proszę bardzo. Do kotlecików mogą być ziemniaki gotowane, tarta marchewka lub inna surówka i obiad gotowy. Spróbuj zrobić :-)

 

SKŁADNIKI:

ok. 500 g filetu z pstrąga łososiowego (bez skóry)

1 jajko

3-4 łyżki bułki tartej + do panierowania

3-4 ząbki czosnku

pół pęczka koperku lub pietruszki

sok z połowy cytryny

sól i pieprz do smaku

tłuszcz do smażenia

 

PRZYGOTOWANIE:

Filety umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i obrać z ości. Następnie drobno posiekać nożem lub zmielić na grubszych oczkach.

W misce wymieszać rybę z przeciśniętym czosnkiem, siekaną zieleniną, bułką tartą, jajkiem, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem.

Formować płaskie kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni po kilka minut z każdej strony.

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)

Kotlety rybne

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie