czyli radosna twórczość w kuchni...
Propozycja na szybki obiad... kotlety rybne z pstrąga łososiowego (mogą być też z łososia lub innych ryb). Przygotowanie nie wymaga maszynki do mielenia, chociaż jak chcesz sobie ułatwić pracę, to proszę bardzo. Do kotlecików mogą być ziemniaki gotowane, tarta marchewka lub inna surówka i obiad gotowy. Spróbuj zrobić :-)
SKŁADNIKI:
ok. 500 g filetu z pstrąga łososiowego (bez skóry)
1 jajko
3-4 łyżki bułki tartej + do panierowania
3-4 ząbki czosnku
pół pęczka koperku lub pietruszki
sok z połowy cytryny
sól i pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Filety umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i obrać z ości. Następnie drobno posiekać nożem lub zmielić na grubszych oczkach.
W misce wymieszać rybę z przeciśniętym czosnkiem, siekaną zieleniną, bułką tartą, jajkiem, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem.
Formować płaskie kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni po kilka minut z każdej strony.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.