czyli radosna twórczość w kuchni...
Jeśli zostały Wam ziemniaki z obiadu i nie wiecie co z nimi zrobić, to idealnym rozwiązaniem będą kolety ziemniaczane. Są pyszne i pożywne.
SKŁADNIKI:
500 g ugotowanych ziemniaków
1 jajko
100 g żółtego sera
2 łyżki śmietany 18 %
1 cebula
1/4 pęczka koperku
1/4 pęczka pietruszki
sól i pieprz do smaku
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę lub ugnieść i wystudzić. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na patelni. Do ziemniaków dodać jajko, tarty żółty ser, śmietanę, cebulę, posiekaną zieleninkę oraz doprawić solą i pieprzem. Formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na patelni z obu stron na złoty kolor.
Kotleciki można podawać z sosem czosnkowym lub pieczarkowym oraz surówkami.
SMACZNEGO!!!
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowało :-)
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.