GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

09 kwietnia 2019

Jeśli zostały Wam ziemniaki z obiadu i nie wiecie co z nimi zrobić, to idealnym rozwiązaniem będą kolety ziemniaczane. Są pyszne i pożywne. 

 

SKŁADNIKI:

500 g ugotowanych ziemniaków

1 jajko

100 g żółtego sera

2 łyżki śmietany 18 %

1 cebula

1/4 pęczka koperku

1/4 pęczka pietruszki

sól i pieprz do smaku

bułka tarta do panierowania

olej do smażenia

 

PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę lub ugnieść i wystudzić. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na patelni. Do ziemniaków dodać jajko, tarty żółty ser, śmietanę, cebulę, posiekaną zieleninkę oraz doprawić solą i pieprzem. Formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na patelni z obu stron na złoty kolor.

Kotleciki można podawać z sosem czosnkowym lub pieczarkowym oraz surówkami.

 

SMACZNEGO!!!

 

Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowało :-)

 

 

Kotlety ziemniaczane z żółtym serem

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie