czyli radosna twórczość w kuchni...
Lekka i orzeźwiająca sałatka z arbuzem to świetny pomysł na szybki lunch lub kolację w upalne letnie dni. Składniki idealnie do siebie pasują. Słodycz arbuza przeplata się ze słoną fetą, do tego orzechy i lekki miodowo-miętowy dressing - całość smakuje rewelacyjnie. Polecam spróbować :-)
SKŁADNIKI:
ćwiartka małego arbuza bez pestek
1 mała sałata rzymska
garść orzechów włoskich
ok. 70 g sera feta
Sos:
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
sól i pieprz do smaku
kilka listków świeżej mięty
PRZYGOTOWANIE:
Sałatę pokroić na cienkie paski i przełożyć do miski.
Arbuz pokroić w kostkę i przełożyć do miski z sałatą.
Ser feta również pokroić w kostkę i dodać do sałatki.
Całość posypać rozkruszonymi w ręce orzechami włoskimi.
Przygotować sos, czyli posiekać drobno listki mięty, dodać pozostałe składniki i całość dokładnie wymieszać. Sałatkę polać sosem i gotowe.
Prosto, szybko i pysznie :-)
Film z przepisem znajdziesz w zakładce FILMY lub na moim kanale YouTube
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.