czyli radosna twórczość w kuchni...
Lekka sałatka z tuńczykiem to świetna propozycja na lunch, obiad lub kolację. Przygotowanie zajmie niecałe 15 minut, więc jest nie dość, że szybko, to jeszcze pysznie i zdrowo. Polecam spróbować :-)
SKŁADNIKI:
2 małe puszki tuńczyka w sosie własnym
6 garści roszponki
4 małe jajka
mały pęczek rzodkiewki
kilkanaście oliwek
1 czerwona cebula
SOS:
6 łyżek oliwy z oliwek
2 łyżki wody
2 łyżki octu jabłkowego lub soku z cytryny
1 łyżka miodu
1 łyżka musztardy
trochę siekanego koperku
pieprz i sól do smaku
Wszystkie składniki na sos wymieszać w misce.
PRZYGOTOWANIE:
Jajka ugotować na twardo i pokroić na ćwiartki. Rzodkiewki również pokroić na ćwiartki, a cebulę cienko na półplasterki. Tuńczyka odsączyć i delikatnie rozdrobnić widelcem.
W misce ułożyć roszponkę, tuńczyka, jajka, rzodkiewkę, cebulę i oliwki.
Górę polać sosem i gotowe.
Film z przepisem znajdziesz w zakładce FILMY oraz na moim kanale YouTube.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.