czyli radosna twórczość w kuchni...
Makaron z bobem i pieczarkami to pyszne i sycące danie, które można przygotować w kilku prostych krokach. Oto przepis:
SKŁADNIKI:
250 g makaronu penne lub innego dowolnego
200 g pieczarek
250 g bobu świeżego lub mrożonego
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Pieczarki umyć i pokroić na plasterki.
Bób wrzucić do osolonej wrzącej wody (lub na parze) i gotować ok. 10-20 minut w zależności od wielkości, można obrać ze skórki.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, dodać pieczarki i usmażyć, na koniec doprawić solą i pieprzem, następnie do pieczarek przełożyć bób i makaron, całość wymieszać i obiad gotowy.
Jak lubicie, można na koniec smażenia pieczarek dodać przeciśnięty ząbek czosnku i wlać trochę śmietany 30%, będzie jeszcze lepsze :-)
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.