GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

04 listopada 2024

Ta cebulka jest tak pyszna, że konieczne musisz ją zrobić :-) bardzo prosty przepis, a efekt w smaku WOW. Wykorzystasz ją na wiele sposobów, u mnie była do domowych burgerów, kanapek, quesadilli, świetnie się sprawdzi również w sałatkach.

 

SKŁADNIKI:

3 większe czerwone cebule

Zalewa:

300 ml wody

100 ml octu jabłkowego

1 łyżeczka soli

1/2 łyżeczki kolendry

1/2 łyżeczki pieprzu

2 łyżki miodu

 

PRZYGOTOWANIE:

Cebule obrać i pokroić na cienkie piórka. Włożyć do słoika lub szklanego naczynia.

Wodę zagotować z solą, kolendrą, pieprzem. Następnie wlać ocet i ponownie zagotować.

Zdjąć z palnika, dodać miód i dokładnie wymieszać.

Gorącą zalewą zalać cebulę, zamknąć, potrząsnąć i wymieszać.

Po wystudzeniu włożyć do lodówki. Cebula będzie już dobra po 12h.

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)
Gotowanie po mojemu - przepis na zapiekankę warzywną z makaronem penne. Smacznie i zdrowo.

Marynowana czerwona cebula idealna do burgerów i nie tylko

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie