GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

28 maja 2020

 

Witam serdecznie, na obiad proponuję łososia (lub pstrąga tęczowego) zapieczonego w makaronowych muszlach w sosie śmietanowo-serowym. Proste i w miarę szybkie pyszne danie ( przepis dla 4 osób).

 

SKŁADNIKI:

ok. 600 g łososia lub pstrąga tęczowego

20 muszelek makaronu conchiglioni

300 ml śmietany kremówki

100 ml wody

3 łyżeczki mąki ziemniaczanej

sól i pieprz

3 przeciśnięte ząbki czosnku

50 g startego ostrzejszego sera typu parmezan

50 g startego żółtego sera np. gouda

olej 

 

PRZYGOTOWANIE:

Rybę doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny i usmażyć. Makaron ugotować al dente. W misce zmieszać śmietanę z wodą i mąką ziemniaczaną. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Muszle nadziewać obraną usmażoną rybą i poukładać w naczyniu, następnie zalać sosem. Piec ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni do zrumienienia. 

 

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowało :-)

Muszle conchiglioni z łososiem

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie