czyli radosna twórczość w kuchni...
Bardzo proste i szybkie śniadanie. Pasty zawsze się sprawdzają. Są świetnym sposobem na przewietrzenie lodówki. Zatem proponuję pastę jajeczną z rzodkiewką, papryką czerwoną, szczypiorkiem i cebulką. Całość zajęła mi 15 minut, więc same plusy :-)
SKŁADNIKI:
4 jajka ugotowane na twardo
1 cebula dowolna
3 duże rzodkiewki
2 małe słodkie czerwone papryczki
pół pęczka szczypiorku
1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Jajka zetrzeć na grubej tarce. Cebulę, szczypiorek i paprykę drobno pokroić. Rzodkiewki zetrzeć na drobnej tarce i wycisnąć sok. Wszystko wymieszać, dodać majonez, jogurt, doprawić solą i pieprzem. Gotowe :-)
Prosto, szybko, smacznie...
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.