© 2019-2021 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

przepisy kulinarne - blog kulinarny - gotowanie - jedzenie - dieta - obiad - deser -dania fit

Pasta serowa

Gotowanie Po Mojemu - przepis na pyszną i zdrową pastę z wędzonego pstrąga z kaparami

Szukacie pomysłu na kolację... dla miłośników żółtego sera pyszna pasta serowa z szalotką, jajkiem, oscypkiem (można pominąć) i sosem czosnkowym (kto nie lubi czosnku, może zrobić sos jogurtowy). 

SKŁADNIKI:

100-150 g żółtego sera

2 jajka

1 cebula szalotka

1 oscypek (można pominąć)

100 ml jogurtu

1 łyżka majonezu

1-2 ząbki czosnku

sól i pieprz do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

Jajka ugotować na twardo, następnie zetrzeć je na drobnych oczkach. Ser żółty i ew. oscypek również zetrzeć na drobnych oczkach. Cebulę drobno pokroić. Wszystkie składniki przełożyć do miski.

Do miseczki wlać jogurt, dodać majonez i przeciśnięty czosnek oraz doprawić solą i pieprzem.

Gotowym sos wlać do miski z serem, jajkami, cebulą i dokładnie wymieszać.

 

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)
13 stycznia 2020

GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...