czyli radosna twórczość w kuchni...
Szukacie pomysłu na kolację... dla miłośników żółtego sera pyszna pasta serowa z szalotką, jajkiem, oscypkiem (można pominąć) i sosem czosnkowym (kto nie lubi czosnku, może zrobić sos jogurtowy).
SKŁADNIKI:
100-150 g żółtego sera
2 jajka
1 cebula szalotka
1 oscypek (można pominąć)
100 ml jogurtu
1 łyżka majonezu
1-2 ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Jajka ugotować na twardo, następnie zetrzeć je na drobnych oczkach. Ser żółty i ew. oscypek również zetrzeć na drobnych oczkach. Cebulę drobno pokroić. Wszystkie składniki przełożyć do miski.
Do miseczki wlać jogurt, dodać majonez i przeciśnięty czosnek oraz doprawić solą i pieprzem.
Gotowym sos wlać do miski z serem, jajkami, cebulą i dokładnie wymieszać.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.