GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

03 marca 2019

Chciałam Wam zaproponować przepis na pastę z dorsza z domowej wędzarni z musztardą francuską. Dorsz został z wczorajszego wędzenia i stwierdziłam, że świetnie nada się na pastę. Musiałam ją zrobić trochę po mojemu i dodałam do pasty ostrą musztardę francuską i wyszło przepysznie :-)

 

SKŁADNIKI:

1 filet z dorsza wędzonego

150 g twarogu półtłustego

pół pęczka koperku

2 łyżki majonezu

2 łyżeczki ostrej musztardy francuskiej

1 cebula czerwona

sól i pieprz do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

Dorsza obieramy i chwilę blendujemy (zamiennie można rozgnieść rybę widelcem). Następnie do miski dodajemy rozkruszony twaróg, majonez, musztardę, pokrojoną w kosteczkę cebulę i posiekany koperek. Wszytko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe!

 

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowało :-)

 

Gotowanie Po Mojemu - produkty z domowej wędzarni

Pasta z dorsza z musztardą francuską

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie