czyli radosna twórczość w kuchni...
Chciałam Wam zaproponować przepis na pastę z dorsza z domowej wędzarni z musztardą francuską. Dorsz został z wczorajszego wędzenia i stwierdziłam, że świetnie nada się na pastę. Musiałam ją zrobić trochę po mojemu i dodałam do pasty ostrą musztardę francuską i wyszło przepysznie :-)
SKŁADNIKI:
1 filet z dorsza wędzonego
150 g twarogu półtłustego
pół pęczka koperku
2 łyżki majonezu
2 łyżeczki ostrej musztardy francuskiej
1 cebula czerwona
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Dorsza obieramy i chwilę blendujemy (zamiennie można rozgnieść rybę widelcem). Następnie do miski dodajemy rozkruszony twaróg, majonez, musztardę, pokrojoną w kosteczkę cebulę i posiekany koperek. Wszytko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe!
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.