czyli radosna twórczość w kuchni...
Polecam szybką pastę z makreli na chrupkim pieczywie, tym razem wersja z jajkiem (TUTAJ znajdziesz przepisz na pastę z twarożkiem). Pastę przygotujesz z kilku składników i śniadanie gotowe:-)
SKŁADNIKI:
1 makrela wędzona
5-6 sztuk mini korniszonków lub 1 ogórek konserwowy
5-6 sztuk pieczarek marynowanych lub innych grzybków
1 cebula szalotka
2 jajka ugotowane na twardo
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Rybę obrać z ości i zmielić w blenderze lub rozgnieść widelcem. Jajka potrzeć na grubej tarce lub drobno pokroić. Grzybki, korniszonki i cebulę drobno pokroić. Wszystko wymieszać z makrelą, doprawić solą i pieprzem. Gotowe :-)
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.