GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

11 stycznia 2021

Polecam szybką pastę z makreli na chrupkim pieczywie, tym razem wersja z jajkiem (TUTAJ znajdziesz przepisz na  pastę z twarożkiem). Pastę przygotujesz z kilku składników i śniadanie gotowe:-)

 

SKŁADNIKI:

1 makrela wędzona

5-6 sztuk mini korniszonków lub 1 ogórek konserwowy

5-6 sztuk pieczarek marynowanych lub innych grzybków

1 cebula szalotka

2 jajka ugotowane na twardo

sól i pieprz do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

Rybę obrać z ości i zmielić w blenderze lub rozgnieść widelcem. Jajka potrzeć na grubej tarce lub drobno pokroić. Grzybki, korniszonki i cebulę drobno pokroić. Wszystko wymieszać z makrelą, doprawić solą i pieprzem. Gotowe :-)

 

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)

Pasta z makreli z jajkiem

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie