czyli radosna twórczość w kuchni...
Zdrowa pasta kanapkowa z makreli wędzonej z twarogiem i cebulą doskonała na śniadanie lub kolację. W kilkanaście minut zrobisz pyszną pastę, która nie tylko zachwyci domowników, ale będzie też świetnym dodatkiem do przekąsek imprezowych. Jest delikatna w smaku, po prostu idealna. Sięgnij po sprawdzony przepis :-)
SKŁADNIKI:
1 makrela wędzona ok. 350 g (waga przed obraniem z ości)
200 g twarogu półtłustego
1 cebula szalotka
1 ogórek kiszony
pół pęczka pietruszki
2 łyżki jogurtu
1 łyżeczka musztardy
odrobina soku z cytryny
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Makrelę obrać z ości i mięso rozdrobnić widelcem.
Twaróg również rozdrobnić widelcem.
Cebulę i ogórek kiszony drobno pokroić, a pietruszkę posiekać.
W misce wymieszać makrelę, cebulę, ogórek, pietruszkę i dodać jogurt, musztardę. Na koniec doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Film z przepisem znajdziesz w zakładce FILMY oraz na moim kanale YouTube
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.