GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

16 marca 2022

Zdrowa pasta kanapkowa z makreli wędzonej z twarogiem i cebulą doskonała na śniadanie lub kolację. W kilkanaście minut zrobisz pyszną pastę, która nie tylko zachwyci domowników, ale będzie też świetnym dodatkiem do przekąsek imprezowych. Jest delikatna w smaku, po prostu idealna. Sięgnij po sprawdzony przepis :-)

 

SKŁADNIKI:

1 makrela wędzona ok. 350 g (waga przed obraniem z ości)

200 g twarogu półtłustego

1 cebula szalotka

1 ogórek kiszony

pół pęczka pietruszki

2 łyżki jogurtu

1 łyżeczka musztardy

odrobina soku z cytryny

sól i pieprz do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

Makrelę obrać z ości i mięso rozdrobnić widelcem.

Twaróg również rozdrobnić widelcem.

Cebulę i ogórek kiszony drobno pokroić, a pietruszkę posiekać.

W misce wymieszać makrelę, cebulę, ogórek, pietruszkę i dodać jogurt, musztardę. Na koniec doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

 

Film z przepisem znajdziesz w zakładce FILMY oraz na moim kanale YouTube

 

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)
Gotowanie po mojemu - przepis na zapiekankę warzywną z makaronem penne. Smacznie i zdrowo.

Pasta z makreli z twarogiem i cebulą

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie