YouTube - Gotowanie Po Mojemu
Instagram - Gotowanie Po Mojemu
TikTok - Gotowanie Po Mojemu
Facebook - Gotowanie Po Mojemu
Gotowanie Po Mojemu

GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

30 stycznia 2019

Wczoraj na moim stole zagościła szybka, zdrowa i pyszna pasta z makreli. Bardzo prosta w wykonaniu. Tym razem wersja z twarożkiem, a TUTAJ znajdziesz wersję z jajkiem.

 

SKŁADNIKI:

1 makrela wędzona

1 mała cebula czerwona

1 ugotowane na twardo jajko

100 g twarogu półtłustego

50 g twarogu wędzonego (można pominąć)

1 ogórek kiszony lub konserwowy

trochę świeżo posiekanej pietruszki i koperku

sól i pieprz do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

Makrelę obieram z ości i chwilę blenduję (można ją również rozdrobnić widelcem). Przekładam do miseczki. Następnie dodaję pokrojone w drobną kosteczkę cebulę, ogórek i jajko oraz  rozdrobnione widelcem oba sery. Na koniec w misce ląduje zieleninka. Całość doprawiam solą i pieprzem. 

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowało :-)

 

Gotowanie po mojemu - przepis na pastę z makreli. Smacznie i zdrowo.

Pasta z makreli z twarożkiem

Dodatki obiadowe

04 października 2022
Propozycja na pyszny niedzielny obiad - rolady schabowe z kiełbasą, cebulą i ogórkiem kiszonym, do tego kluseczki, czyli to co uwielbiamy., nie mówiąc już o kluskach, gdzie króluje zasada - trzy części ziemniaków i jedna
03 października 2021
Pomysł na szybki zdrowy obiad. Do jego przygotowania wykorzystałam niedawno zakupione w Lidlu temperówki do warzyw. Mówię, Wam to jest super sprawa... cukinia w kilka chwil zamieniła się w cienki makaron. Do tego kilka dodatków,
31 sierpnia 2021
Dzisiaj będzie prosto, bez rozpisywania się, bez szczegółowego przepisu, no bo co można pisać o takim obiedzie... warzywa z piekarnika. Przepis zależy od Waszej inwencji twórczej i od tego, co macie akurat w lodówce, świetny
25 sierpnia 2021
Kopytka szpinakowe, powiem tylko tyle... mój syn, który na widok warzyw i owoców sztywnieje, wcinał tak, że nie mogłam uwierzyć własnym oczom. Najpierw była konsternacja, no bo zielone kopytka to muszą być okropne, ale jak
28 lipca 2021
To był mój pierwszy raz z kalafiorem w takiej wersji i zostanę z nim na długo, bo jest przepyszny. Tym razem był zamiennikiem ziemniaków do obiadu i nie przypuszczałam, że może być tak samo sycący.

© 2019-2025 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie
Zapraszam również na stronę: chwilewpodrozy.pl