GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

30 stycznia 2019

Wczoraj na moim stole zagościła szybka, zdrowa i pyszna pasta z makreli. Bardzo prosta w wykonaniu. Tym razem wersja z twarożkiem, a TUTAJ znajdziesz wersję z jajkiem.

 

SKŁADNIKI:

1 makrela wędzona

1 mała cebula czerwona

1 ugotowane na twardo jajko

100 g twarogu półtłustego

50 g twarogu wędzonego (można pominąć)

1 ogórek kiszony lub konserwowy

trochę świeżo posiekanej pietruszki i koperku

sól i pieprz do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

Makrelę obieram z ości i chwilę blenduję (można ją również rozdrobnić widelcem). Przekładam do miseczki. Następnie dodaję pokrojone w drobną kosteczkę cebulę, ogórek i jajko oraz  rozdrobnione widelcem oba sery. Na koniec w misce ląduje zieleninka. Całość doprawiam solą i pieprzem. 

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowało :-)

 

Gotowanie po mojemu - przepis na pastę z makreli. Smacznie i zdrowo.

Pasta z makreli z twarożkiem

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie