czyli radosna twórczość w kuchni...
Wczoraj na moim stole zagościła szybka, zdrowa i pyszna pasta z makreli. Bardzo prosta w wykonaniu. Tym razem wersja z twarożkiem, a TUTAJ znajdziesz wersję z jajkiem.
SKŁADNIKI:
1 makrela wędzona
1 mała cebula czerwona
1 ugotowane na twardo jajko
100 g twarogu półtłustego
50 g twarogu wędzonego (można pominąć)
1 ogórek kiszony lub konserwowy
trochę świeżo posiekanej pietruszki i koperku
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Makrelę obieram z ości i chwilę blenduję (można ją również rozdrobnić widelcem). Przekładam do miseczki. Następnie dodaję pokrojone w drobną kosteczkę cebulę, ogórek i jajko oraz rozdrobnione widelcem oba sery. Na koniec w misce ląduje zieleninka. Całość doprawiam solą i pieprzem.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.