GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

22 listopada 2020

Proponuję pastę - sałatkę z sielawy. Pyszna rybka skradła moje podniebienie, jest delikatna w smaku. Podałam ją na grzankach z bagietki skropionych oliwą, no niebo w gębie. Spróbujcie, pasta jest bardzo smaczna, więc tym bardziej polecam.

 

SKŁADNIKI:

3 małe wędzone sielawy

2 jajka ugotowane na twardo

1 ogórek kiszony lub konserwowy

kilka sztuk małych kaparów

kilkanaście ziaren zielonego pieprzu marynowanego (można pominąć, ja uwielbiam)

1 cebula szalotka

2 łyżki serka twarożku

1 łyżka jogurtu naturalnego

trochę siekanego koperku

sól i pieprz do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

Rybki obrać z ości i rozdrobnić je widelcem. Jajka, cebulę, ogórek i kapary drobno pokroić. Wszystko przełożyć do miski. Dodać ziarna pieprzu, twarożek, jogurt, koperek, doprawić solą i pieprzem z młynka. Całość dokładnie wymieszać i gotowe.

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowało :-)
Gotowanie po mojemu - przepis na zapiekankę warzywną z makaronem penne. Smacznie i zdrowo.

Pasta z sielawy

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie