czyli radosna twórczość w kuchni...
Proponuję pastę - sałatkę z sielawy. Pyszna rybka skradła moje podniebienie, jest delikatna w smaku. Podałam ją na grzankach z bagietki skropionych oliwą, no niebo w gębie. Spróbujcie, pasta jest bardzo smaczna, więc tym bardziej polecam.
SKŁADNIKI:
3 małe wędzone sielawy
2 jajka ugotowane na twardo
1 ogórek kiszony lub konserwowy
kilka sztuk małych kaparów
kilkanaście ziaren zielonego pieprzu marynowanego (można pominąć, ja uwielbiam)
1 cebula szalotka
2 łyżki serka twarożku
1 łyżka jogurtu naturalnego
trochę siekanego koperku
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Rybki obrać z ości i rozdrobnić je widelcem. Jajka, cebulę, ogórek i kapary drobno pokroić. Wszystko przełożyć do miski. Dodać ziarna pieprzu, twarożek, jogurt, koperek, doprawić solą i pieprzem z młynka. Całość dokładnie wymieszać i gotowe.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.