GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

03 lutego 2019

Dobry wieczór Kochani!!! Proponuję Wam pastę z wędzonego pstrąga. Nie byłabym sobą, gdybym trochę nie namieszała :-) Pierwszy raz taką robiłam i wyszła genialnie!!! Najlepsza oczywiście będzie z pstrąga z pobliskiej wędzarni :-)

 

SKŁADNIKI:

1 wędzony pstrąg

8 szt. dużych marynowanych kaparów

6 szt. zielonych oliwek

1 mała cebula czerwona

1 ogórek konserwowy

10 dag półtłustego twarogu

sól i pieprz do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

Pstrąga obieram i delikatnie blenduję (można go również rozgnieść widelcem). Następnie dodaję pozostałe składniki, wszystkie drobniutko pokrojone w kosteczkę i pokruszony twaróg. Całość mieszam w miseczce i doprawiam solą oraz pieprzem. 

 

SMACZNEGO!!!

 

Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowało :-)

 

Gotowanie Po Mojemu - przepis na pyszną i zdrową pastę z wędzonego pstrąga z kaparami

Pasta z wędzonego pstrąga z kaparami

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie