GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

12 lipca 2019

Na szybki obiad proponuję pełnoziarnisty makaron penne ze szpinakiem i prażonym słonecznikiem z dodatkiem parmezanu, zdrowy i pyszny posiłek :-)

 

SKŁADNIKI:

200 g pełnoziarnistego makaronu penne 

450 g szpinaku (mrożony lub świeży)

4 ząbki czosnku

60 g sera pleśniowego

100 ml kremówki

sól i pieprz do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Słonecznik łuskany uprażyć na suchej patelni. Szpinak usmażyć na patelni, dodać pozostałe składniki, wymieszać i chwilę dusić. Gotowym sosem szpinakowym polać makaron, górę posypać prażonym słonecznikiem i niewielką ilością tartego parmezanu.

 

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowało :-)

Penne ze szpinakiem

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie