czyli radosna twórczość w kuchni...
Na szybki obiad proponuję pełnoziarnisty makaron penne ze szpinakiem i prażonym słonecznikiem z dodatkiem parmezanu, zdrowy i pyszny posiłek :-)
SKŁADNIKI:
200 g pełnoziarnistego makaronu penne
450 g szpinaku (mrożony lub świeży)
4 ząbki czosnku
60 g sera pleśniowego
100 ml kremówki
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Słonecznik łuskany uprażyć na suchej patelni. Szpinak usmażyć na patelni, dodać pozostałe składniki, wymieszać i chwilę dusić. Gotowym sosem szpinakowym polać makaron, górę posypać prażonym słonecznikiem i niewielką ilością tartego parmezanu.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.