czyli radosna twórczość w kuchni...
Przepis na pyszne placuszki dyniowe, delikatne w smaku, świetna alternatywa dla tradycyjnych ziemniaków. Z poniższego przepisu wyjdzie kilkanaście małych placków. Polecam, bo są bardzo smaczne.
SKŁADNIKI:
1,2 kg miąższu z surowej dyni
2 jajka
1 cebula
pół szklanki mąki ziemniaczanej
pół szklanki mąki pszennej
sól i pieprz do smaku
2 ząbki czosnku
PRZYGOTOWANIE:
Dynię i cebulę zetrzeć na grubej tarce. Do miski wsypać mąki, dodać jajka, przeciśnięty czosnek i doprawić solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym oleju. Mnie bardzo smakowały z sosem czosnkowym.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.