czyli radosna twórczość w kuchni...
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten podwójny kotlet z boczkiem i serem to prawdziwy hit wśród miłośników mięsnych dań! Soczysty środek z roztopionym żółtym serem i chrupiąca panierka sprawiają, że każdy kęs to eksplozja smaku. Ja podałam go z klasycznymi dodatkami – ziemniakami i buraczkami – i masz domowy obiad, który robi wrażenie.
SKŁADNIKI (na 3 podwójne kotlety):
6 cienkich plastrów schabu
3 plastry boczku wędzonego
ok. 100 g tartego żółtego sera
pieprz i sól do smaku
olej do smażenia
panierka: mąka, 1-2 jajka i bułka tarta
PRZYGOTOWANIE:
Rozbij cienko plastry schabu i dopraw je z obu stron solą i pieprzem.
Na jeden kawałek połóż plaster boczku i porcję tartego żółtego sera.
Przykryj drugim kotletem, dociśnij boki pomagając sobie tłuczkiem. Tak samo przygotuj resztę kotletów.
Panieruj w kolejności: mąka - jajko - bułka tarta.
Smaż na złoty kolor z obu stron.
Usmażone kotlety odsącz na ręczniku papierowym od nadmiaru tłuszczu.
Wezwanie do działania:
Wypróbuj ten przepis na Podwójny schabowy z boczkiem i serem i podziel się swoimi wrażeniami w komentarzach! Oznacz mnie również na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, abym mogła zobaczyć Twoje kulinarne dzieło!
Dodatkowe informacje:
© 2019-2025 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.