czyli radosna twórczość w kuchni...
Kolejna odsłona mojej ostatniej imprezy. Takie pomidorki już kiedyś jadłam, bardzo mi smakowało, więc postanowiłam zrobić u siebie. Faszerowane są pastą serowo-jajeczną z czosnkiem. Bardzo prosto i bardzo smacznie. Zachęcam do spróbowania :-)
SKŁADNIKI:
5 pomidorów średniej wielkości (u mnie malinowe)
2 jajka ugotowane na twardo
garść drobno tartego żółtego sera
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
2-3 ząbki czosnku
pół małego pęczka szczypiorku
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Jajka rozgnieść widelcem i zetrzeć na tarce. Przełożyć do miski, dodać tarty ser, jogurt, przeciśnięty czosnek, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Następnie przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne.
Pomidory faszerować przygotowaną pastą i gotowe
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.