© 2019-2021 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

przepisy kulinarne - blog kulinarny - gotowanie - jedzenie - dieta - obiad - deser -dania fit

Pomidory faszerowane

Gotowanie po mojemu - przepis na paluchy serowe z ciasta francuskiego. Smacznie i zdrowo.

Kolejna odsłona mojej ostatniej imprezy. Takie pomidorki już kiedyś jadłam, bardzo mi smakowało, więc postanowiłam zrobić u siebie. Faszerowane są pastą serowo-jajeczną z czosnkiem. Bardzo prosto i bardzo smacznie. Zachęcam do spróbowania :-)

 

SKŁADNIKI:

5 pomidorów średniej wielkości (u mnie malinowe)

2 jajka ugotowane na twardo

garść drobno tartego żółtego sera

2-3 łyżki jogurtu naturalnego

2-3 ząbki czosnku

pół małego pęczka szczypiorku

sól i pieprz do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

Jajka rozgnieść widelcem i zetrzeć na tarce. Przełożyć do miski, dodać tarty ser, jogurt, przeciśnięty czosnek, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Następnie przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne.

Pomidory faszerować przygotowaną pastą i gotowe

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)
26 września 2021

GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...