czyli radosna twórczość w kuchni...
Banalnie prosty deser, na szybko, bez wydziwiania, dodatki według uznania. Mogą być dowolne owoce, u mnie są to jagody w syropie. Przepis na kilka porcji, w zależności, ile włożycie do szklanek :-)
SKŁADNIKI:
1 mała puszka jagód w syropie
1 galaretka przezroczysta
200 ml śmietany 30% lub 36%
cukier puder do smaku
dodatki według uznania (u mnie kruche ciasteczka i maliny)
PRZYGOTOWANIE:
Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody i wystudzić. Zawartość puszki przelać do garnuszka, wlać galaretkę i dokładnie wymieszać.
Gdy galaretka zacznie tężeć przelać do szklanek lub pucharków i odstawić do lodówki na 1-2h.
Gotowe deserki udekorować bitą śmietaną z dodatkiem cukru pudru, owocami i ew. ciasteczkami.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.