GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

16 grudnia 2019

Witam serdecznie po przerwie i wpadam na krótko z moim dzisiejszym szybkim obiadem, zrobiłam pulpeciki wieprzowe z fasolką szparagową i pieczarkami w sosie śmietanowym z dodatkiem kaszy gryczanej.  Pyszne i pożywne danie.

 

SKŁADNIKI:

200 g kaszy gryczanej

300 g mięsa mielonego 

450 g fasolki szparagowej żółtej (świeża lub mrożona)

300 g pieczarek

200 ml śmietany 30%

1 jajko

1-2 łyżki bułki tartej

sól, pieprz, ocet jabłkowy lub sok z cytryny

 

PRZYGOTOWANIE:

Kaszę gryczaną ugotować. Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, dodać jajko i troszkę bułki tartej, dobrze wymieszać i uformować małe kuleczki. Fasolkę szparagową ugotować, pieczarki pokroić na talarki i podsmażyć na patelni. Do pieczarek przełożyć fasolkę, wlać śmietanę kremówkę i doprawić solą, pieprzem, octem jabłkowym lub sokiem z cytryny. Pulpeciki usmażyć na osobnej patelni a następnie przełożyć do sosu i wszystko wymieszać. Podawać z kaszą, ewentualnie z ryżem lub ziemniakami. Pulpety można zjeść również bez dodatków.

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)

Pulpety z fasolką szparagową i pieczarkami w sosie śmietanowym

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie