czyli radosna twórczość w kuchni...
Quesadilla, czyli nadziewane placki tortilli, to świetna propozycja na szybką kolację. Są proste do wykonania, a nadzienie zależy tylko od Waszej pomysłowości.
PRZYGOTOWANIE:
Placki tortilli faszerujemy na połowie tym, co lubimy, np. grillowane kawałki kurczaka, czerwona cebula, papryka, dużo żółtego sera, grillowana cukinia i inne. Zakrywamy drugą połówką i kładziemy na rozgrzanej suchej patelni. Opiekamy chwilę z obu stron do zrumienienia i gotowe. Tak przygotowane quesadille można podawać np. z sosem czosnkowym lub pomidorowym.
SMACZNEGO!!!
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowało :-)
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.