YouTube - Gotowanie Po Mojemu
Instagram - Gotowanie Po Mojemu
TikTok - Gotowanie Po Mojemu
Facebook - Gotowanie Po Mojemu
Gotowanie Po Mojemu

GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

15 kwietnia 2019

Dzisiaj chciałam zaproponować przepis na pyszne risotto z łososiem, fenkułem, szalotką i pieczarkami. Jeśli nie odpowiada Wam anyżowy posmak fenkułu, to go pomińcie w przepisie, chociaż jego smak jest mało wyczuwalny. Poniższy przepis jak zawsze dla 4 osób. Spróbujcie, bo naprawdę warto :-)

 

SKŁADNIKI:

150 g ryżu (u mnie brązowy)

350 g surowego filetu z łososia

pół małego fenkułu

200 g pieczarek

1 szalotka

1 mała cebula czerwona

pół pęczka koperku

sól, pieprz i sok z cytryny do smaku

olej do smażenia

 

PRZYGOTOWANIE;

Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. W tym czasie umyć łososia i oprószyć solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 10 minut. W międzyczasie pokroić pieczarki i usmażyć na patelni, następnie dołożyć pokrojone w cienkie plastry cebule i pokrojony w kostkę fenkuł. Wszystko doprawić solą i pieprzem i chwilę smażyć. Na osobnej patelni usmażyć łososia z obu stron. Następnie do smażonych warzyw dodać ryż i rozdrobnionego na kawałki łososia. Delikatnie wymieszać. Na koniec risotto posypać siekanym koperkiem i wymieszać.

 

SMACZNEGO!!!

 

Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowało :-)

 

Risotto z łososiem, fenkułem, szalotką i pieczarkami

Dodatki obiadowe

04 października 2022
Propozycja na pyszny niedzielny obiad - rolady schabowe z kiełbasą, cebulą i ogórkiem kiszonym, do tego kluseczki, czyli to co uwielbiamy., nie mówiąc już o kluskach, gdzie króluje zasada - trzy części ziemniaków i jedna
03 października 2021
Pomysł na szybki zdrowy obiad. Do jego przygotowania wykorzystałam niedawno zakupione w Lidlu temperówki do warzyw. Mówię, Wam to jest super sprawa... cukinia w kilka chwil zamieniła się w cienki makaron. Do tego kilka dodatków,
31 sierpnia 2021
Dzisiaj będzie prosto, bez rozpisywania się, bez szczegółowego przepisu, no bo co można pisać o takim obiedzie... warzywa z piekarnika. Przepis zależy od Waszej inwencji twórczej i od tego, co macie akurat w lodówce, świetny
25 sierpnia 2021
Kopytka szpinakowe, powiem tylko tyle... mój syn, który na widok warzyw i owoców sztywnieje, wcinał tak, że nie mogłam uwierzyć własnym oczom. Najpierw była konsternacja, no bo zielone kopytka to muszą być okropne, ale jak
28 lipca 2021
To był mój pierwszy raz z kalafiorem w takiej wersji i zostanę z nim na długo, bo jest przepyszny. Tym razem był zamiennikiem ziemniaków do obiadu i nie przypuszczałam, że może być tak samo sycący.

© 2019-2025 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie
Zapraszam również na stronę: chwilewpodrozy.pl