czyli radosna twórczość w kuchni...
Moja propozycja na szybką przekąskę imprezową... roladki łososiowe z twarożkiem. Na mojej ostatniej imprezie zniknęły w mig ze stołu, dlatego zachęcam do zrobienia, bo przygotowanie ich zajmuje niewiele czasu, a wyglądają efektownie i są bardzo smaczne.
SKŁADNIKI:
220-250 g łososia wędzonego w plastrach
150 g twarożku ze szczypiorkiem lub śmietankowego
1-2 łyżki jogurtu naturalnego
pół małego pęczka szczypiorku
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Plastry łososia ułożyć w prostokąt na folii aluminiowej lub spożywczej w taki sposób, żeby na siebie nachodziły brzegami.
W miseczce wymieszać serek z drobno pokrojonymi szczypiorkiem i jogurtem, doprawić solą i pieprzem. Ma być gęsta masa, nie wodnista, dlatego w przepisie podałam 1-2 łyżki jogurtu.
Serek rozsmarować na łososiu i pomagając sobie folią zwinąć w roladę. Następnie szczelnie zawinąć w folię i włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.
Przed podaniem kroić na grubsze plastry i przekłuć wykałaczką, bo roladki są miękkie i delikatne. Polecam, bo są pyszne :-)
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.