GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

21 stycznia 2022

Roladki serowe w moim wydaniu to świetny pomysł na szybką przekąskę imprezową. Niewiele składników i szybkość przygotowania to niewątpliwa zaleta tych roladek. Smakują idealnie, a zrobić je można dzień wcześniej, wtedy smaki się połączą i będą jeszcze pyszniejsze :-)

 

SKŁADNIKI:

6 plastrów żółtego sera

ok. 100 g szpinaku mrożonego

4 średnie pieczarki

40 g sera pleśniowego

3 pomidory suszone

sól i pieprz do smaku

tłuszcz do smażenia

folia spożywcza

 

PRZYGOTOWANIE:

Ser żółty wyjąć z lodówki, żeby zmiękł. 

Na gorącą patelnię z odrobiną tłuszczu wrzucić mrożony szpinak i chwilę smażyć, aż zacznie mięknąć. Następnie dodać drobno pokrojone pieczarki i pomidory suszone oraz kawałki sera pleśniowego. Całość wymieszać i chwilę smażyć aż powstanie jedna masa. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Odstawić do wystudzenia.

Na blacie rozwinąć kawałek folii spożywczej. Na folii w dwóch rzędach układać plastry sera, żeby na siebie nachodziły, docisnąć wszystkie boki.

Na ser wyłożyć wystudzoną masę szpinakową i rozprowadzić.

Roladę zwinąć pomagając sobie folią spożywczą, owinąć tą folią i włożyć do lodówki na min. godzinę, najlepiej na noc.

Roladki są przepyszne, polecam na imprezę :-)

Film z przygotowania roladek zobaczysz w zakładce FILMY lub na YouTube.

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)

Roladki serowe ze szpinakiem, pieczarkami i pomidorami suszonymi

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie