czyli radosna twórczość w kuchni...
Roladki serowe w moim wydaniu to świetny pomysł na szybką przekąskę imprezową. Niewiele składników i szybkość przygotowania to niewątpliwa zaleta tych roladek. Smakują idealnie, a zrobić je można dzień wcześniej, wtedy smaki się połączą i będą jeszcze pyszniejsze :-)
SKŁADNIKI:
6 plastrów żółtego sera
ok. 100 g szpinaku mrożonego
4 średnie pieczarki
40 g sera pleśniowego
3 pomidory suszone
sól i pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
folia spożywcza
PRZYGOTOWANIE:
Ser żółty wyjąć z lodówki, żeby zmiękł.
Na gorącą patelnię z odrobiną tłuszczu wrzucić mrożony szpinak i chwilę smażyć, aż zacznie mięknąć. Następnie dodać drobno pokrojone pieczarki i pomidory suszone oraz kawałki sera pleśniowego. Całość wymieszać i chwilę smażyć aż powstanie jedna masa. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Odstawić do wystudzenia.
Na blacie rozwinąć kawałek folii spożywczej. Na folii w dwóch rzędach układać plastry sera, żeby na siebie nachodziły, docisnąć wszystkie boki.
Na ser wyłożyć wystudzoną masę szpinakową i rozprowadzić.
Roladę zwinąć pomagając sobie folią spożywczą, owinąć tą folią i włożyć do lodówki na min. godzinę, najlepiej na noc.
Roladki są przepyszne, polecam na imprezę :-)
Film z przygotowania roladek zobaczysz w zakładce FILMY lub na YouTube.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.