czyli radosna twórczość w kuchni...
Szukasz szybkiej i efektownej przekąski na imprezę, rodzinne spotkanie albo po prostu coś smacznego na ząb? Roladki zawijane z szynki konserwowej to klasyk, który nigdy nie zawodzi! Proste w przygotowaniu, a jednocześnie zaskakują pysznym połączeniem smaków. Sprawdź, jak w kilku krokach stworzyć coś naprawdę wyjątkowego.
SKŁADNIKI:
8 plastrów szynki konserwowej
3 jajka ugotowane na twardo
50 g tartego żółtego sera
50 g groszku konserwowego
kilka pieczarek marynowanych
2 łyżki siekanego szczypiorku
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka chrzanu
sól i pieprz do smaku
Dodatkowo:
kilka listków sałaty
8 pomidorków koktajlowych
8 wykałaczek
PRZYGOTOWANIE:
Jajka zetrzeć na grubej tarce. Pieczarki pokroić w drobną kosteczkę.
Do miski przełożyć jajka, pieczarki, dodać tarty ser, groszek konserwowy, majonez i chrzan.
Na koniec doprawić solą i pieprzem, i dokładnie wymieszać.
Na każdy plaster szynki w poprzek nakładać po 2 łyżki farszu i zawinąć rogi do środka.
Ozdobić kawałkiem sałaty i pomidorkiem koktajlowym przebitym wykałaczką.
Wypróbuj ten przepis na roladki z szynki i podziel się swoimi wrażeniami w komentarzach! Oznacz mnie również na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, abym mogła zobaczyć Twoje kulinarne dzieło!
Dodatkowe informacje:
© 2019-2025 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.