czyli radosna twórczość w kuchni...
Proste i szybkie roladki z tortilli, właściwie, to mogą być ze wszystkim... I chyba już robiłam ze wszystkim, dlatego tym razem była wersja z tuńczykiem.
SKŁADNIKI:
2 placki tortilli (dałam pełnoziarniste)
1 puszka tuńczyka (w oliwie lub sosie własnym)
2 jajka ugotowane na twardo
pół małego pęczka szczypiorku
1-2 łyżki jogurtu lub majonezu
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Tuńczyk rozdrobnić, przełożyć do miski, dodać starte na tarce jajka, siekany drobno szczypiorek, jogurt lub majonez, doprawić solą i pieprzem.
Masę rozsmarować na plackach tortilli, zwinąć w roladę, zawinąć w folię spożywczą lub aluminiową i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem pokroić na plastry.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.