GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

28 lutego 2020

Pomysłów na ciasto francuskie jest mnóstwo. Ja dzisiaj proponuję sakiewki z ciasta francuskiego z cukinią, pieczarkami i żółtym serem. Fajna przystawka na imprezę.

 

SKŁADNIKI:

1 op. ciasta francuskiego

1 mała cukinia

300 g pieczarek

100 g tartego żółtego sera

1 jajko do smarowania ciasta

sól i pieprz do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

Ciasto francuskie pokroić na 18 kwadratów. Na patelni przesmażyć pokrojoną w półplastry cukinię i pieczarki, doprawić solą i pieprzem, i wystudzić. Na ciasto posmarowane jajkiem nałożyć farsz i posypać tartym serem. Każdy kawałek zwinąć w sakiewkę i ponownie posmarować jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni kilkanaście minut do zrumienienia. Można podawać z sosem czosnkowym lub bez dodatków.

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)

Sakiewki z ciasta francuskiego z cukinią i pieczarkami

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie