czyli radosna twórczość w kuchni...
Dobry wieczór wszystkim :-)
Dzisiaj na kolację zachciało nam się czegoś innego, niż standardowe kanapki. Przygotowałam zatem szybką sałatkę z kaszy gryczanej z winogronami i dodatkiem sosu czosnkowego. Trochę pokombinowałam i wyszło pysznie!
Poniżej podaję przepis:
SKŁADNIKI:
1 torebka ugotowanej kaszy gryczanej palonej
mały pęczek winogron ciemnych bezpestkowych
2 jajka ugotowane na twardo
cebulka dymka
10 szt. orzechów włoskich drobno pokrojonych
sos czosnkowy (przepis znajdziesz TUTAJ)
PRZYGOTOWANIE:
Winogrona kroimy na połówki, jajka kroimy w kostkę, dymkę siekamy, orzechy kroimy na drobno. Wszystkie składniki mieszamy w misce i polewamy sosem czosnkowym.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.