czyli radosna twórczość w kuchni...
Rozpoczyna się czas grillowania, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z selera konserwowego, tartego żółtego sera, koperku i kukurydzy, a to wszystko z sosem czosnkowy. Idealna na grilla i nie tylko, sprawdzi się również na imprezie :-) przygotowanie zajęło mi 15 minut, więc do dzieła...
SKŁADNIKI:
1 słoik selera konserwowego
150 g żółtego sera
1 pęczek koperku
mała puszka kukurydzy
Sos:
2 łyżki gęstego jogurtu
2 łyżki majonezu
3 ząbki czosnku
sól, pieprz i szczypta cukru do smaku
W misce wymieszać jogurt i majonez, dodać przeciśnięty czosnek, doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru.
PRZYGOTOWANIE:
Seler odsączyć na sitku z zalewy. Ser zetrzeć na drobnej tarce. Koperek posiekać. W misce wymieszać seler, ser, koperek i dodać kukurydzę. Całość zalać sosem czosnkowym i wymieszać. Najlepiej przygotować sałatkę kilka godzin przed podaniem, wstawić do lodówki, żeby składniki się przegryzły.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.