czyli radosna twórczość w kuchni...
Moja propozycja szybkiej sałatki na imprezę i nie tylko. Jest prosta w przygotowaniu, a do tego przepyszna w smaku. Można ją zrobić w formie warstwowej, jak również wszystkie składniki wymieszać w misce i będzie równie wyśmienita. Sałatka najlepiej smakuje przyrządzona dzień wcześniej :-)
SKŁADNIKI:
2 puszki tuńczyka w oleju lub sosie własnym
4 jajka
1 pęczek koperku
200 g tartego żółtego sera
3 ogórki kiszone
1 mała puszka kukurydzy
1 czerwona cebula
SOS:
200 ml jogurtu
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy
sól i pieprz do smaku
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
PRZYGOTOWANIE:
Jajka ugotować na twardo. Następnie pokroić je na kawałki. Ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę.
Tuńczyka rozdrobnić widelcem w dwóch osobnych miseczkach.
Wszystkie składniki wymieszać w misce lub ułożyć warstwami OD DOŁU:
- jajka
- cebula
- koperek
- tuńczyk
- ser + sos
- ogórki kiszone
- kukurydza
- tuńczyk
- ser + sos
- koperek
Film z przepisem znajdziesz w zakładce FILMY lub na moim kanale YouTube
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.