czyli radosna twórczość w kuchni...
Przepyszna sałatka idealna na weekend lub imprezę. U mnie w wersji warstwowej, ale przygotowana w formie tradycyjnej będzie równie smaczna.
SKŁADNIKI:
4 jajka ugotowane na twardo
450-500 g mięsa z wędzonego kurczaka (2 udka)
200 g kukurydzy (mała puszka)
150 g pieczarek konserwowych (mały słoik)
1 czerwona cebula
150 g tartego żółtego sera
Sos:
200 ml gęstego jogurtu
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
Składniki na sos wymieszać
Dodatkowo:
mały pęczek szczypiorku
kilka rzodkiewek
PRZYGOTOWANIE:
Układać warstwami OD DOŁU:
- 2 jajka pokrojone na małe kawałki
- drobno pokrojona cebula
- połowa pokrojonego na kawałki mięsa z udek wędzonych
- połowa sosu
- połowa tartego sera
- 2 jajka pokrojone na małe kawałki
- ćwiartki pieczarek konserwowych
- kukurydza konserwowa
- druga połowa pokrojonego na kawałki mięsa z udek wędzonych
- druga połowa sosu
- druga połowa tartego sera
- na górę ułożyć drobno pokrojony szczypiorek i ćwiartki rzodkiewek
Wszystko można również wymieszać w misce. Polecam spróbować :-)
Film z przepisem znajdziesz w zakładce FILMY oraz na moim kanale YouTube
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.