© 2019-2020 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

przepisy kulinarne - blog kulinarny - gotowanie - jedzenie - dieta - obiad - deser -dania fit

Śledzie gajowego

Przepis na zupę krem z pieczarek

SKŁADNIKI:

3-4 matiasy korzenne

2 cebule

kilka grzybów suszonych

6 dużych śliwek suszonych

pół szklanki oleju

4 łyżki octu

1 łyżka cukru

2 łyżki przecieru pomidorowego

po kilka ziarenek jałowca i goździków

ziele angielskie

liście laurowe

sól i pieprz do smaku

ew. trochę wody, gdyby sos był za gęsty

 

PRZYGOTOWANIE:

Grzyby zalać wodą, namoczyć i ugotować do miękkości, następnie pokroić na mniejsze kawałki. Śliwki pokroić w paski. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Na patelnię dodać pozostałe składniki i grzyby, chwilę wszystko dusić. Dolać trochę wody, gdyby sos był bardzo gęsty. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Sos wystudzić. W słoiku przekładać warstwowo sos i śledzie. Zostawić na noc do połączenia smaków. 

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)
26 grudnia 2019

GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...