GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

26 grudnia 2019

SKŁADNIKI:

3-4 matiasy korzenne lub zwykłe matiasy

2 cebule

kilka grzybów suszonych

8 śliwek suszonych

pół szklanki oleju

4 łyżki octu

1 łyżka cukru

2 łyżki przecieru pomidorowego

po 5 ziarenek jałowca, goździków i ziela angielskiego

3 liście laurowe

sól i pieprz do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

Grzyby zalać wodą, namoczyć i ugotować do miękkości, następnie pokroić na mniejsze kawałki. Śliwki pokroić w paski. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Na patelnię dodać pozostałe składniki i grzyby, chwilę wszystko dusić.  Na koniec doprawić solą i pieprzem. Sos wystudzić. W słoiku przekładać warstwowo sos i śledzie. Zostawić na noc do połączenia smaków. 

Film z przepisem znajdziesz w zakładce FILMY lub na moim kanale YouTube

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)

Śledzie gajowego

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie