czyli radosna twórczość w kuchni...
SKŁADNIKI:
3-4 matiasy korzenne lub zwykłe matiasy
2 cebule
kilka grzybów suszonych
8 śliwek suszonych
pół szklanki oleju
4 łyżki octu
1 łyżka cukru
2 łyżki przecieru pomidorowego
po 5 ziarenek jałowca, goździków i ziela angielskiego
3 liście laurowe
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Grzyby zalać wodą, namoczyć i ugotować do miękkości, następnie pokroić na mniejsze kawałki. Śliwki pokroić w paski. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Na patelnię dodać pozostałe składniki i grzyby, chwilę wszystko dusić. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Sos wystudzić. W słoiku przekładać warstwowo sos i śledzie. Zostawić na noc do połączenia smaków.
Film z przepisem znajdziesz w zakładce FILMY lub na moim kanale YouTube
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.